Meerjaren onderhoudsplan (MJOP)

Bent u eigenaar van een gebouw? Of bent u misschien een asset manager? In beide gevallen streeft u natuurlijk naar een optimale balans tussen kosten, risico’s en prestaties. Daarom wilt u ongetwijfeld inzicht hebben in het benodigde onderhoud aan uw gebouwen, terreinen en/of installaties. Een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) is hierbij een onmisbaar hulpmiddel! 

Een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) geeft u het benodigde inzicht in de onderhoudsbehoeften van uw vastgoed. Daarnaast helpt een meerjaren onderhoudsplan u om een goede balans te vinden tussen de kosten, de risico’s en de prestaties.

Wat is een meerjaren onderhoudsplan?

Een meerjaren onderhoudsplan is een document waarin helder  en concreet wordt beschreven welk onderhoud er aan een gebouw, terrein of installatie plaats moet vinden. Daarnaast beschrijft een meerjaren onderhoudsplan wanneer het onderhoud dient te worden uitgevoerd en wat de investeringskosten daarvan zijn. Een zorgvuldig uitgewerkt meerjaren onderhoudsplan (MJOP) stelt u in staat om het beheer, onderhoud en kosten effectief te managen.

Een meerjaren onderhoudsplan is dus een instrument dat u voor een langere periode inzicht geeft in welk onderhoud benodigd is en welke kosten dit met zich meebrengt. Het stelt u daarmee in staat om de kosten van zowel het beheer als het onderhoud effectief te managen. Het blijft echter essentieel om een MJOP up to date te houden en bij te stellen wanneer dat nodig is. Een meerjaren onderhoudsplan is daarmee een dynamisch sturingsmiddel voor het onderhouden van vastgoed. Het actualiseren van het onderhoudsplan is belangrijk, klik hier voor meer informatie over het actualiseren van het onderhoudsplan.

Wat zijn de voordelen van een meerjaren onderhoudsplan?

Een meerjaren onderhoudsplan betreft een lange termijnplan voor het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud aan gebouwen terreinen en/of installaties. Daarmee schept een meerjaren onderhoudsplan helderheid over de onderhoudsbehoefte.

Daarnaast kent het gebruik van een concreet en helder meerjaren onderhoudsplan (MJOP) de volgende voordelen:

  • Het geeft u inzicht in alle benodigde toekomstige onderhoudswerkzaamheden;
  • Het geeft u inzicht en grip op de toekomstige onderhoudskosten;
  • Een meerjaren onderhoudsplan voorkomt ongewenste onderhoudsuitgaven;
  • Het beperkt onnodig overlast en ongewenste situaties;
  • Helpt bij de realisatie en behoud van de gewenste onderhoudskwaliteit;
  • Met behulp van een meerjaren onderhoudsplan zorgt u voor waardebehoud van uw gebouwen en mogelijk zelfs waardeontwikkeling.

Hulp nodig bij het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan?

Quadrance is specialist in efficiënt en toekomstbestendig asset management. Wij vertalen strategisch beleid naar slimme uitvoerings- en implementatieoplossingen waarbij de continuïteit van bedrijfsprocessen gewaarborgd blijft. Dit doen wij onder andere door ondersteuning te bieden bij het opstellen en/of bijstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). Goed functionerende gebouwen, verantwoorde risicobeheersing en maximale kostenbesparing staan daarbij centraal. Voor zowel de korte- als lange termijn.

Wilt u ondersteuning bij het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP)? Onze specialisten zijn u hier graag mee van dienst. Neem gerust contact met ons op!

frank

Heeft u vragen?

Rick helpt u graag verder Neem contact op

De persoonlijke aanpak van Quadrance

Gebouwzorg draait om kennis, kunde en kostenbeheersing. Om risicobeheersing en een duurzame blik. Maar bovenal om mensen. De gebruikers van een gebouw. Als marktleiders in beheer en onderhoud, realiseren we ons dat als geen ander.

header-persoon
quote

Gebouwzorg gericht naar de toekomst. Altijd duurzaam. Altijd effectief.”

Vragen? Stuur een appje!