Duurzaam vastgoed

Voor steeds meer bedrijven, beleggers, ontwikkelaars, woningcorporaties, overheden en particulieren is duurzaamheid een steeds belangrijker thema aan het worden. De verwachting is dat ook de vraag naar duurzaam vastgoed de komende jaren steeds meer toe zal nemen. De overheid probeert daarin een bijdrage te leveren door te sturen middels wijzigende wet- en regelgeving die de duurzame vastgoedtransitie moeten stimuleren.

Wat is duurzaam vastgoed?

Mede door wijzigende wet- en regelgeving worden steeds meer woningen en bedrijfspanden gebouwd en verbouwd volgens het zogenaamde idee van duurzaam vastgoed. Daarnaast worden ook steeds meer bestaande panden verduurzaamd. Maar wat houdt duurzaam vastgoed precies in?

Duurzaam vastgoed betreft onroerende goederen die zodanig zijn ontworpen dat ze zo duurzaam mogelijk omgaan met zaken zoals energie en warmte. Duurzaam vastgoed heeft betrekking op zowel nieuwe als bestaande onroerende goederen. Daarnaast wordt duurzaam vastgoed veelal ook in verband gebracht met het in staat zijn om zelf energie op te wekken.

Duurzaam vastgoed draait echter niet alleen om het besparen van energie. Duurzaam vastgoed draait namelijk ook om het creëren van waardevast vastgoed. Duurzaam vastgoed moet met de tijd mee kunnen en niet achterblijven wanneer veranderingen nodig zijn. In Nederland heeft de overheid vijf criteria opgesteld waaraan onroerende goederen moeten voldoen voordat men het duurzaam vastgoed mag noemen. Onroerende goederen moeten namelijk aan de volgende criteria voldoen:

 • Energiezuinigheid
 • Materiaaltoepassing
 • Gezondheid in gebouwen
 • Gebruikskwaliteit
 • Toekomstwaarde

Waarom is duurzaam vastgoed van belang?

De overheid stelt steeds meer wet- en regelgeving op m.b.t. duurzaam vastgoed en verduurzaming. Hierdoor verplichten ze vastgoedeigenaren om aan verduurzaming te doen. Los van dit verplichte karakter zijn er voor bedrijven tal van redenen om te investeren in de verduurzaming van het vastgoed. Steeds meer bedrijven omarmen duurzaamheid in hun bedrijfsstrategie. Dat komt doordat ze steeds vaker de voordelen van duurzaam vastgoed inzien.

 • Duurzaam vastgoed gaat langer mee
 • Lagere exploitatiekosten
 • Duurzaam vastgoed heeft een hogere waarde
 • Besparingen op energiekosten
 • Duuzaamheid is goed voor het imago
 • Subsidiemogelijkheden

Duurzaam vastgoed met de hulp van Quadrance

Quadrance is specialist in efficiënt en toekomstbestendig asset management. Wij vertalen strategisch beleid naar slimme uitvoerings- en implementatieoplossingen waarbij de continuïteit van bedrijfsprocessen gewaarborgd blijft. Daarbij focussen wij ons ook op duurzaam vastgoed. Dit doen wij onder andere door ondersteuning te bieden bij het opstellen en/of bijstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). Goed functionerende gebouwen, verantwoorde risicobeheersing en maximale kostenbesparing staan daarbij centraal. Als het gaat om duurzaam vastgoed kijken wij naar zowel de korte- als lange termijn.

Benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen doen? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

frank

Heeft u vragen?

Rick helpt u graag verder Neem contact op
header-persoon
quote
Vragen? Stuur een appje!