Duurzame vastgoedtransitie

Voor een optimaal rendement van uw vastgoed is een veilig, duurzaam en aantrekkelijk gebouw dat is afgestemd op het primaire proces en de wensen van de gebruiker essentieel. Om dit te realiseren is een duurzame bedrijfsvoering essentieel.  Om dit te bewerkstelligen is er steeds vaker sprake van een duurzame vastgoedtransitie.

Een duurzame bedrijfsvoering willen we natuurlijk allemaal. Op praktisch niveau weten we over het algemeen ook wel hoe dat moet. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van LED-lampen en de printers (zoveel mogelijk) uitzetten. Maar hoe past u duurzaamheid eigenlijk strategisch toe op het beheer- en onderhoudsdomein?

Als het gaat om het strategisch toepassen van duurzaamheid dient er kritisch te worden gekeken naar de eigen bedrijfsvoering. Kopen we bijvoorbeeld een installatie die 10 jaar mee gaat? Of investeren we er in één die anderhalf keer zo duur is, maar 20 jaar mee gaat, minder energie gebruikt en minder onderhoud nodig heeft?

Wie kiest voor duurzame vastgoedtransitie, kan door flink te investeren aanzienlijk besparen. Investeren? Precies! Goedkoop is duurkoop. Ook in beheer en onderhoud. Minder storingen, minder onderhoud, minder vervangingswerkzaamheden en materiaal- en energieverbruik: wie slim wil besparen, stelt de langetermijngedachte centraal.

Wat is een duurzaam onderhoudsplan?

Duurzaamheid loopt als een groene draad door onze organisatie. Er is meer mogelijk dan u denkt; Met een DMJOP (een Meerjaren Onderhoud Plan getoetst aan Duurzame alternatieven) heeft u een financieel overzicht van duurzame alternatieven, afgezet tegen de investering en het besparingspotentieel. Een onderhoudsplan in Qur+ wordt direct omgezet naar een duurzaam meerjaren onderhoudsplan (DMJOP). Bekijk de Qur+ pagina voor meer informatie. 

Live demo QUR+ aanvragen

Duurzaam gebouwbeheer in een dashboard

Quadrance combineert de energieverbruiken van uw gebouw met de benodigde financiële middelen voor de komende jaren. Door de energievraag en belasting van installaties te registeren en dit in een duurzaam onderhoudsplan op te nemen krijgt u direct inzicht in energieverbruiken en financiële gevolgen. Een verouderde installatie vervangen voor een duurzaam concept? Dit heeft direct gevolgen voor uw energieverbruik.

Een duurzaamheidsdashboard maakt dit inzichtelijk over al uw gebouwen en langere periodes! Klik hier voor een live weergave.

frank

Heeft u vragen?

Rick helpt u graag verder Neem contact op

De persoonlijke aanpak van Quadrance

Gebouwzorg draait om kennis, kunde en kostenbeheersing. Om risicobeheersing en een duurzame blik. Maar bovenal om mensen. De gebruikers van een gebouw. Als marktleiders in beheer en onderhoud, realiseren we ons dat als geen ander.

header-persoon
quote

Kosten besparen? Duurzaam investeren!"

Vragen? Stuur een appje!