Hoe ziet een onderhoudsplan er uit?

Een onderhoudsplan, ook wel meerjaren onderhoudsplan (MJOP) genoemd, is een document waarin staat welk onderhoud uitgevoerd moet worden. In een onderhoudsplan wordt de frequentie van het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden vermeld en worden ook de kosten weergegeven. Een goed onderhoudsplan is opgebouwd met het juiste detail niveau. Een te detaillistisch onderhoudsplan is lastig te beheren, maar een te algemeen onderhoudsplan geeft te weinig informatie. Het is dus van belang om daar een goede balans in zien te vinden. Met behulp van Qur+ bouwt u een eigen onderhoudsplan met het juiste detailniveau. 

Hoe wordt een onderhoudsplan opgebouwd?

Een onderhoudsplan wordt opgebouwd per locatie of gebouw. Per gebouw wordt het onderhoudsplan uitgesplitst in meerdere onderdelen. Denk daarbij aan bouwkunde, elektrotechnische installaties en werktuigbouwkundige installaties. Een zorgvuldig uitgewerkt meerjaren onderhoudsplan (MJOP) stelt u in staat om het beheer, onderhoud en kosten effectief te managen. Een onderhoudsplan zorgt voor zowel overzicht als inzicht, Qur+ is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Zie onderstaande afbeelding voor een voorbeeld van de overzichtelijkheid van Qur+.

Opbouw onderhoudsplan

Welke uitkomsten zijn belangrijk?

Een onderhoudsplan is een overzicht van assets en elementen met de bijbehorende activiteiten. Onderstaande afbeelding betreft een voorbeeld van een onderhoudsplan. Deze tabel toont wanneer de activiteit onderhoud of vervangen gepland staat. Dit geeft een totaaloverzicht Van de benodigde activiteiten. Daarnaast geeft het inzicht in de benodigde financiële middelen. In Qur+ is de uitkomst van een onderhoudsplan zelf te bepalen. Met verschillende interactieve dashboards geeft Qur+ inzicht in uw onderhoudsplannen. 

Voorbeeld van een onderhoudsplan

Voorbeeld van een onderhoudsplan

Hulp nodig bij het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan?

Quadrance is specialist in efficiënt en toekomstbestendig asset management. Wij vertalen strategisch beleid naar slimme uitvoerings- en implementatieoplossingen waarbij de continuïteit van bedrijfsprocessen gewaarborgd blijft. Dit doen wij onder andere door ondersteuning te bieden bij het opstellen en/of bijstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). Goed functionerende gebouwen, verantwoorde risicobeheersing en maximale kostenbesparing staan daarbij centraal. Daarbij vinden wij het zeer belangrijk om naar zowel de korte- als lange termijn te kijken.

Wilt u ondersteuning bij het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP)? Onze specialisten zijn u hier graag mee van dienst. Neem gerust contact met ons op!

Contact

frank

Heeft u vragen?

Rick helpt u graag verder Neem contact op

De persoonlijke aanpak van Quadrance

Gebouwbeheer draait om kennis, kunde en kostenbeheersing. Om risicobeheersing en een duurzame blik. Maar bovenal om mensen. De gebruikers van een gebouw. Als marktleiders in beheer en onderhoud, realiseren we ons dat als geen ander.

header-persoon

Wie wil besparen, stopt met bezuinigingen"

quote
Vragen? Stuur een appje!