NEN 2767 – conditiemeting voor gebouw en installaties

NEN 2767 is dé norm voor conditiemeting. De NEN 2767 beschrijft op een geheel transparante, objectieve en éénduidige wijze wat de technische toestand van een gebouw en/of installatie is.

Het in kaart brengen van de conditie van gebouwen en/of installaties wordt een conditiemeting genoemd. Een conditiemeting is een gestandaardiseerde methode voor het registreren, kwalificeren van gebreken. Een conditiemeting kan op verschillende manieren worden uitgevoerd maar de meest bekende methodiek is de NEN 2767 conditiemeting. De NEN 2767 conditiemeting is echt een begrip voor de markt!

Hoe werkt de NEN 2767 conditiemeting ?

De NEN 2767 conditiemeting geeft een compleet beeld van de staat van onderhoud van uw gebouw en installaties. Dit wordt gedaan door naar de verschillende bouwdelen te kijken. Op basis van de gebreken die een bouwdeel vertoond, wordt de mate van degradatie bepaald. Dit wordt ten opzichte van de nieuwbouw kwaliteit bepaald. Vervolgens wordt dit uitgedrukt in een getal van 1 t/m 6. Binnen de NEN 2767 methodiek wordt dit de conditiescore genoemd. Hierbij staat 1 voor een bouwdeel van nieuwbouwkwaliteit en een score van 6 is de slechtste waarde.

Quadrance heeft gecertificeerde inspecteurs die deze NEN 2767 conditiemeting uitvoeren. De NEN 2767 conditiemeting wordt volledig met Qur+ gedaan en de gebreken worden op een gestructureerde wijze vastgelegd in een online NEN 2767 gebrekenrapportage.

Live demo QUR+ aanvragen

Q-inspect op basis van de NEN 2767 methodiek

Het is een zeer arbeidsintensieve klus om alle gebreken op basis van de NEN 2767 methodiek in kaart te brengen. Daarnaast is het niet altijd nodig om een volledig gebrekenrapport conform de NEN 2767 methodiek te verkrijgen. In de praktijk komt het regelmatig voor dat de condities benodigd zijn voor het (bij)sturen van het meerjaren onderhoudsplan maar is er geen complete onderbouwing aan de hand van de NEN 2767 methodiek benodigd.

Om dit op te lossen werkt Quadrance met de Q-inspect methode die gebaseerd is op de NEN 2767. Onze inspecteurs inventariseren en inspecteren net als bij de NEN2767 methodiek uw gebouwen en installaties, maar noteren alleen de kritische gebreken in Qur+. Op basis van onze kennis en ervaring worden condities in het meerjaren onderhoudsplan gezet. Als er geen gebreken zijn aan een installatie wordt de conditie bepaald op basis van leeftijd. Voor een bouwkundig element wordt de conditie bepaald op een visuele waarneming. 

Met de Q-inspect methode krijgt u volledig inzicht in de condities van uw gebouwen en installaties. De Q-inspect biedt een uitstekend vertrekpunt om uw onderhoudsplan te sturen en beheren. Dit alles kan vanuit Qur+ opgesteld en beheerd worden!

Live demo QUR+ aanvragen

frank

Heeft u vragen?

Rick helpt u graag verder Neem contact op

De persoonlijke aanpak van Quadrance

Gebouwbeheer draait om kennis, kunde en kostenbeheersing. Om risicobeheersing en een duurzame blik.  Maar bovenal om mensen. De gebruikers van een gebouw. Als marktleiders in beheer en onderhoud, realiseren we ons dat als geen ander.

header-persoon

Wie wil besparen, stopt met bezuinigingen"

quote
Vragen? Stuur een appje!